dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
debt maturity profile
 Vandaag 20-08-2019
19435 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2AFM-mannetje
3Dogs of the Dow
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6excasso
7out-of-pocket kosten
8o/g
9onder embargo
10Beige Book
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
19-08credits
19-08waardepunt
19-08geld uitlenen kost gel...
19-08Soli
19-08olieprijs
19-08staatsbankroet
19-08Bloomberg Commodity In...
19-08Impact Weighted Accoun...
19-08in-game geld
19-08M*D=$^E
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

human cloud


'Menselijke wolk'.
Projectmatig werk dat op afroepbasis ('on demand') op afstand wordt uitgevoerd door personen die als freelancer werken (dus niet in dienst zijn van een onderneming). Telefoon en internet zijn hierbij belangrijke hulpmiddelen. Hierdoor is werken op afstand (van over de hele wereld) mogelijk. De mensen die actief zijn in de 'human cloud' worden ook wel 'cloudwerkers' genoemd.
Deze cloudwerkers doen het werk van 'witte boorden', dat via de human cloud in de vorm van kleine afgebakende taken of projecten wordt uitbesteed.
Cloudwerkers zijn voortdurend bereikbaar en op willekeurige momenten en op afroep haast meteen inzetbaar. Voor de cloudwerkers zelf is er geen enkel sociaal vangnet.
De 'human cloud' wordt veelvuldig ingezet bij diensten als verzamelen, controleren en invoeren van grote hoeveelheden data, bij vertaaldiensten, grafisch ontwerp, copy-writing, enzovoorts.

Voorbeeld
'Als de evolutie zich zo blijft voortbewegen, bevinden binnenkort niet alleen onze computerbestanden zich in de ‘cloud’, maar wijzelf ook! In computertermen is een ‘cloud’ een soort van netwerk of ‘wolk’ waarop verschillende computers aangesloten zijn, van waaruit diverse bestanden kunnen geraadpleegd worden en die diverse software met elkaar delen. .....Wel, datzelfde principe wordt in de bedrijfswereld steeds vaker ook gehanteerd voor werknemers. Bedrijven maken meer en meer gebruik van virtueel, op afstand beschikbaar personeel. ....De ‘human cloud’ gaat daarin nog enigzins verder, daar op termijn geen (of amper nog) vast personeel nodig zal blijken om afdelingen als redactie, sales & marketing of design en optimalisatie te bemannen. Cloudwerkers zijn immers continu bereikbaar en haast meteen inzetbaar op het moment dat je hen nodig hebt, en ook uitsluitend wanneer je hen nodig hebt. Geen werk voor hen? Dan moet je hen niet betalen. Simpel.'
Bron: Jobnet.be / Profnews.


Zie ook: cloud, arbeid, outsourcing, freelancer, cloudwerker, digitale nomade, microjob, zelfstandige zonder personeel, sociale dumping, outsourcing, comparatief voordeel, globalisering, hire and fire, werkende armen, stapelbaan, dubbele baan, McJobs.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter H.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet