dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
design, build, finance, maintain
 Vandaag 21-02-2019
18966 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2Dogs of the Dow
3AFM-mannetje
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6excasso
7Beige Book
8out-of-pocket kosten
9o/g
10inkomen
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
21-02days sales outstanding
21-02Late Payment Directive
21-02betalingsachterstand
20-02instant payments
20-02Economic Operator Re...
20-02Eori-nummer
20-02projectvennootschap
20-02design, build, finance...
20-02International Federati...
20-02DBFM
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

structurer


Een persoon die gestructureerde producten ontwikkelt. Deel hiervan is het vooraf specificeren van de kasstromen die het product op bepaalde momenten genereert c.q. zou kunnen genereren, welke 'trigger-events' leiden tot al dan niet uitbetaling, enzovoorts.
Het gestructureerde product zelf is weer een combinatie van verschillende producten zoals obligaties en afgeleide instrumenten (derivaten). Ook zijn er meestal boekhoudkundige, juridische of fiscale trucs in de producten ingebouwd.

De structurer bouwt ook financiële rekenmodellen om het gedrag van die producten na te kunnen bootsen, hetgeen weer belangrijk is voor het risicobeheer.

Voorbeeld
'Dus wat doet een ‘structurer’? Simpel gezegd is het financieel maatwerk met complexe contracten en derivaten. Een insider vergeleek ze met geheel verzorgde vakanties: „Je kunt natuurlijk zelf de beste deals gaan zoeken voor je hotel, ticket, rondreis, etcetera. Maar net zoals de meeste toeristen dat overlaten aan een gespecialiseerd reisbureau, zo laten de meeste klanten het over aan hun bank om de meest optimale combinatie van financiële instrumenten te vinden.”
Roger legde uit: „Al dat gedoe in Griekenland, waarbij zakenbanken de regering hielpen bij het oplappen van hun begroting door allerlei schulden te verbergen – dat was een typische klus voor structurers. Andere mogelijkheid is dat een groot bedrijf meer belasting moet betalen wanneer het een aandelenpakket langer dan twaalf maanden in bezit heeft. Met een derivaat kun je zo’n bedrijf helpen om minder belasting te betalen.”'
Bron: Joris Luyendijk: Liegen uit inhaligheid, NRC.nl - 05-04-2012.


Zie ook: gestructureerde producten, financial engineer, quant, raccoon, rocket scientist, kasstroom, model, optiemodel, packaged retail investment products, special products, op maat gemaakt, building block approach, Prime Finance, eurocrisis, kredietcrisis.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter S.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet