dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
afbrokkelend
 Vandaag 23-05-2019
19152 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2AFM-mannetje
3Dogs of the Dow
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6excasso
7out-of-pocket kosten
8Beige Book
9o/g
10onder embargo
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
22-05groene obligatie
21-05 Bananasplit-kartel
21-05Invest-NL
21-05paradijsbelasting
20-05Three way Banana-split...
20-05belastingparadijs
13-05staartbelegging
10-05Taoiseach
07-05dry powder
07-05kapitaalmobiliteit
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme


Afgekort: Wwft.

De Nederlandse Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) is op 1 augustus 2008 in werking getreden. Met de Wwft wordt de Europese derde witwasrichtlijn in nationale wetgeving verwerkt en worden de Wet identificatie bij dienstverlening (Wid) en de Wet melding ongebruikelijke transacties (Wet MOT) samengevoegd.
Instellingen dienen zelf een inschatting te maken van de risico's die bepaalde cliënten of producten met zich brengen en geeft hen de mogelijkheid hun inspanningen op basis van die risico's aan te passen. Het cliëntenonderzoek vormt een belangrijk onderdeel van de maatregelen om witwassen en financieren van terrorisme te voorkomen. Instellingen dienen in beginsel aan alle maatregelen van cliëntenonderzoek te voldoen, maar de intensiteit waarmee de maatregelen worden toegepast, kan worden afgestemd op het risico dat een bepaald type cliënt, relatie, product of transactie oplevert.

Voorbeeld
'ING is uiteindelijk schuldig aan het op vier verschillende manieren overtreden van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Om witwassen, terrorismefinanciering en corruptie moeilijker te maken moeten banken cliënten onderzoeken en ongebruikelijke transacties melden. ..... Door structurele en ernstige tekortkomingen tussen 2010 en 2016 heeft de bank naar verwachting een groot aantal witwassignalen gemist.
Het totale schikkingsbedrag van €775 miljoen is opgebouwd uit meerdere variabelen, zoals de duur van de overtredingen, de ernst van de zaak en de medewerking met het onderzoek, plus €100 miljoen aan becijferde inkomsten .....die terugbetaald moeten worden. Belangrijkste element is ’dat het pijn moet doen’, aldus een gespecialiseerde advocaat. Het exacte bedrag wordt door het OM redelijk uit de losse pols bepaald, aldus deskundigen.'
Bron: DFT - 05-09-2018.


Zie ook: customer due diligence, ken uw cliënt (principe), witwassen, ondergronds bankieren, Financial Intelligence Unit.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter W.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet