dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
rainmaker
 Vandaag 23-04-2019
19120 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2Dogs of the Dow
3AFM-mannetje
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6excasso
7out-of-pocket kosten
8Beige Book
9o/g
10onder embargo
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
23-04koersgevoelige informa...
23-04meldingsplicht
23-04publicatieplicht
23-04beurswaakhond
22-04appeltje voor de dorst
22-04fiscale stelsel
22-04belastinghervorming
22-04belastingstelsel
21-04energiearmoede
21-04klimaatpauper
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

converteerbare obligatie


Een obligatie die op verzoek van de obligatiehouder tijdens een door de emittent bepaalde periode ( conversieperiode) in een door de emittent bepaalde verhouding (conversieverhouding), al dan niet meteen verrekening in contanten, kan worden omgezet in aandelen van de emitterende vennootschap. Een converteerbare olbigatie is dus feitelijk een obligatie gecombineerd met een call optie.

De houder van converteerbare obligaties kan deze obligaties op de beurs verkopen tegen de dan geldende beurskoers, of hij kan op zeker moment omruilen (converteren) tegen aandelen en ontvangt dan de conversiewaarde.

De houder van de 'convertible' zal het recht op het omzetten in aandelen uitoefenen indien de netto contante waarde van de omzetting hoger is dan de netto contante waarde van de toekomstige kasstromen van de obligatie (periodieke betaling van de coupon en de uiteindelijke aflossing van de hoofdsom). Dit zal bijvoorbeeld het geval zijn bij een waardestijging van het onderliggende aandeel, bijvoorbeeld doordat de kasstromen van het bedrijf groeiende zijn, of het risico van het bedrijf afneemt.

Voorbeeld
'Spotify, de Zweedse online muziekdienst, staat op het punt om $ 1 mrd aan schulden aan te gaan om de verdere groei te financieren. Dat is nieuw, want voorheen financierde Spotify zijn groei voornamelijk met kapitaal door nieuwe aandelen uit te geven. De schulden waar het nu om gaat zijn naar verluidt converteerbare obligaties, die investeerders op termijn in aandelen kunnen laten omzetten.'
Bron: FD.nl - 30-03-2016.

Engels: convertible, convertible bond.


Zie ook: obligatie, ingebedde optie, call optie, conversie-equivalent, conversieperiode, conversiepremie, conversievoorwaarden, mezzanine, quasi equity, equity kicker, sweetener, soft call provision, exchangeable (bond, obligatie), capital securities, hybride kapitaal. Vergelijk: reverse convertible, contingent convertible, contingent reverse convertible, convertible subordinate note, mandatory convertible security.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter C.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet