dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
Big Tech
 Vandaag 16-02-2019
18953 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2Dogs of the Dow
3AFM-mannetje
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6excasso
7Beige Book
8out-of-pocket kosten
9o/g
10inkomen
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
15-02Big Tech
14-02conference call
14-02customer due diligence
14-02locked-up-geldleners
14-02lock in
14-02captive market
14-02one belt, one road
14-02flitslening
14-02OBOR
14-02één gordel, één we...
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

wall crossing


Bij 'wall crossing' geeft een investeringsbank een geselecteerde groep potentiële investeerders pas na het tekenen van een strikte geheimhoudingsovereenkomst toegang tot vertrouwelijke informatie over een onderneming die een nieuwe financieringsronde overweegt door onderhandse plaatsing van effecten. De investeringsbanken doen dit namens hun cliënt, de onderneming die haar kapitaal wil versterken.

Deze beleggers moeten eerst een geheimhoudingsovereenkomst ondertekenen (een 'non-disclosure agreement' of afgekort NDA) voordat ze nadere informatie ontvangen over een hen tot dan toe nog onbekende onderneming. Pas na het ondertekenen van de geheimhoudingsovereenkomt wordt die informatie - in het jargon ook wel 'material non-public information' (MNPI) genoemd - verstrekt. Anders gesteld, de beleggers worden na het tekenen van de geheimhoudingsovereenkomst 'over de muur' gehaald. De beleggers verplichten zich ook gedurende een vastgestelde periode geen gebruik te maken van de geleverde informatie en niet te handelen in het aandeel, dit ter voorkoming van handel met voorkennis.
Zodra de de naam van de onderneming na het 'wall crossing' bekend is gemaakt zullen de investeringsbanken ook zoveel mogelijk informatie en feedback lospeuteren bij deze beleggers. Deze informatie helpt hen bij het peilen van de interesse, de prijsbepaling en dergelijke.
Wall crossing is dus zowel marktverkenning als pre-marketing onder een strikte geheimhoudingsplicht, gecombineerd met de verplichting om de aangeleverde informatie niet te gebruiken gedurende een bepaalde periode.


Zie ook: disclosure, follow-on offering, non-disclosure agreement, onderhandse plaatsing, financieringsronde, material non-public information, handel met voorkennis, gelijk speelveld, transparantie. Vergelijk: pre-sounding.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter W.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet