dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
blauwe energie
 Vandaag 22-03-2019
19044 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2Dogs of the Dow
3AFM-mannetje
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6excasso
7Beige Book
8out-of-pocket kosten
9o/g
10arm's length-beginsel
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
21-03surveillance capitalis...
21-03surveillancekapitalism...
20-03World Happiness Report
20-03Federal funds
20-03Federal Open Market Co...
20-03Mercantilisme
20-03gemengde economie
20-03dot plot
20-03pinbus
20-03meerjarig financieel k...
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

Autoriteit Persoonsgegevens


Afgekort: AP.

Voorheen: College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).
Nederlandse 'privacy waakhond'. Per 1 januari 2016 is het 'College Bescherming Persoonsgegevens' (CBP) van naam veranderd, en wel in 'Autoriteit Persoonsgegevens'. Houdt tot mei 2018 toezicht op de naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Na die datum wordt dat de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

De aanleiding werd gevormd door belangrijke wijzigingen van de Wbp per die datum. De Autoriteit Persoonsgegevens kan direct boetes opleggen als organisaties de Wbp overtreden. Daarnaast geldt vanaf 1 januari de meldplicht datalekken.

Internet: autoriteitpersoonsgegevens.nl.


Zie ook: zelfstandig bestuursorgaan, quango, Wet bescherming persoonsgegevens, Algemene verordening gegevensbescherming, Big Data, datamining, datalek, Wet meldplicht datalekken, General Data Protection Regulation, Algemene verordening gegevensbescherming, data protection officer.



Mail dit begrip Tip anderen





 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter A.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet