dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
zeldzame aardmetalen
 Vandaag 24-05-2019
19160 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2AFM-mannetje
3Dogs of the Dow
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6excasso
7out-of-pocket kosten
8Beige Book
9o/g
10onder embargo
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
24-05Simple Model of Ration...
24-05vliegbelasting
24-05SMORC
24-05tickettaks
23-05Global Index of Econom...
23-05zeldzame aardmetalen
23-05Legatum Prosperity Ind...
23-05natuurlijke hulpbronne...
23-05grondstoffennationalis...
23-05zeldzame aardelementen
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

credit outlook


Ook: rating outlook. Een vooruitzicht c.q. verwachting op de middellange termijn voor de richting van een verandering van een kredietwaardigheidsoordeel, een credit rating. Bij een middellange termijn moet gedacht worden aan een periode van zes maanden tot twee jaar. Bij het vaststellen van de verwachting wordt rekening gehouden met economische vooruitzichten voor de economie, bedrijfstak en/of onderneming.
Een nieuwe credit outlook hoeft op zichzelf nog niet tot een wijziging van het kredietwaardigheidsoordeel te leiden. De credit outlook signaleert alleen dat marktomstandigheden aan het veranderen zijn en preciseert deze.
Een 'positive (credit) outlook' zou tot een hoger kredietwaardigheidsoordeel kunnen leiden, een 'negative (credit) outlook' mogelijk tot een lager kredietwaardigheidsoordeel. Bij de kwalificatie 'stable' is een wijziging van het kredietwaardigheidsoordeel onwaarschijnlijk. De kwalificatie 'developing' of 'evolving' duidt op een mogelijke toename of afname van de 'credit rating'.

Voorbeeld
'Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever over de nabije toekomst van de Turkse economie. Het bureau verlaagde vrijdag de zogeheten rating-outlook van stabiel naar negatief. Daarmee wordt het aannemelijk dat Moody's de kredietwaardigheid van het land op termijn zal gaan verlagen. Moody's spreekt onder meer van een "voortdurende afkalving van de institutionele kracht" van Turkije. Verder zijn de groeivooruitzichten voor het land verslechterd.'
Bron: DFT - 17-03-2017.


Zie ook: outlook, kredietbeoordeling, kredietbeoordelaar, kredietscore, credit rating agency, credit rating, kredietwaardigheidsoordeel, fundamentals, negative outlook, positive outlook, stable outlook, on watch, upgrade, downgrade. Vergelijk: rating review.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter C.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet