dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Thema's | Adverteren | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
retourpinnen
 Vandaag 21-09-2018
18825 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2AFM-mannetje
3Dogs of the Dow
4ouwe jongens krentenbroo...
5excasso
6debt service coverage ra...
7out-of-pocket kosten
8inkomen
9generatie Y
10o/g
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
21-09creditboy
21-09geldmuilezels
21-09belastingcenten
21-09belastingcentjes
21-09abonnement
21-09retourpinnen
20-09hold back
20-09contactloos betalen
20-09claw back (procedure, ...
18-09Prinsjesdag
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

incubator


Ook: business incubator. Een organisatie die is opgezet om nieuwe technologieën of ondernemingsconcepten te stimuleren en tot wasdom te brengen, en deze zover te krijgen dat ze interessant worden voor venture capital verstrekkers. In het Nederlands wordt een incubator soms ook betiteld als 'broedplaats', 'broedkast', 'kraamkamer' of 'startupfabriek'.

De incubators voorzien vooral ook in praktische ondersteuning, zoals huisvesting, juridische, financiële en technologische ondersteuning.
Incubators worden op hun beurt vaak ondersteund door venture capital-maatschappijen, die hen vaak weer zien als een broedplaats voor nieuwe deelnemingen (early stage investeringen).

Typisch aan een incubator is dat ze veelal mikken op grotere volumes bedrijven die zij ondersteunen. Omdat zij een redelijk standaard dienstenaanbod hebben, staan hun programma's open voor grotere aantallen bedrijven (dit in tegenstelling tot een accelerator). Er zijn vooraf wel een aantal criteria waar potentiële bedrijven aan moeten voldoen, maar die zijn erg laagdrempelig.
Incubators werken meestal voor onbepaalde duur met startende ondernemingen samen. De samenwerkingsperiode duurt al snel meer dan één jaar en heeft vaak geen duidelijke afgebakende start- of einddatum. Veel incubatorprogramma's staan doorgaans permanent open; jonge bedrijven kunnen toetreden wanneer het hen uitkomt, en verlaten het programma wanneer zij denken dat ze er alles uitgehaald hebben.

Voorbeeld
'Rockstart Accelerator, een broedkast voor beginnende bedrijven, verdubbelt de tijd die gestoken wordt in veelbelovende startups. De startupfabriek, gevestigd in Amsterdam, startte dit jaar met het op weg helpen van opkomende bedrijven. Uit de paar honderd inzendingen worden elk jaar tien bedrijven geselecteerd die mee mogen doen. Rockstart investeert vervolgens 10 tot 15 duizend euro in de vorm van bijvoorbeeld training, huisvesting en een netwerk van investeerders.'
Bron: NU.nl - 16-11-2011.

De startende ondernemingen die worden begeleid zijn worden ook wel incubatees genoemd.


Zie ook: ondernemingsfase, vroegefasefinanciering, early stage, start-up, starter, incubatee, entrepreneur, venture capital, financier, durfinvesteerder, kraamkamergedachte, Global Entrepreneurship Monitor, UBI-Index. Vergelijk: accelerator.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter I.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Adverteren | Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet