dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Thema's | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
European Research Group
 Vandaag 22-02-2019
18971 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2Dogs of the Dow
3AFM-mannetje
4ouwe jongens krentenbroo...
5debt service coverage ra...
6excasso
7Beige Book
8out-of-pocket kosten
9o/g
10arm's length-beginsel
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
22-02European Research Grou...
21-02ERG
21-02IPSA
21-02Independent Parliament...
21-02uittredingsakkoord
21-02brexitdeal
21-02days sales outstanding
21-02Late Payment Directive
21-02betalingsachterstand
20-02instant payments
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

standstill agreement


Ook: stand still agreement, standstill, standstill bepaling.

 1. Een 'standstill' lijkt erg op een staakt-het-vuren overeenkomst bij een (vaak vijandige) overnamepoging, waarin - na onderhandelingen - de afspraken tussen de bieder en doelonderneming zijn vastgelegd.

  De bieder verklaart gedurende een bepaalde periode geen aandelen (of andere effecten) van het overnamedoelwit meer te zullen kopen (of te verkopen).
  De doelonderneming kan zich in de overeenkomst ook bereid verklaren de aandelen van de bieder te zullen kopen (meestal tegen een aanzienlijk hogere prijs) als de overname niet doorgaat.

  In de overeenkomst kunnen ook aanvullende afspraken tussen partijen worden opgenomen. Verder vormen de sancties bij niet-naleving van de bepalingen een onderdeel van de 'standstill'.

  Voorbeeld

  • 'De Duitse Mededingingsautoriteit, het ‘Bundeskartellambt’, heeft aan Mars een recordboete opgelegd van EUR 4.500.000 omdat Mars bij de overname van het Amerikaanse Nutro de ‘stand still’ bepaling heeft geschonden en de overname heeft doorgezet zonder dat goedkeuring was verleend door Bundeskartellamt.
   Bron: Banning.nl - 18-12-2008.

  • 'Als één woord de voorbije maanden níét van toepassing was op de relatie tussen AkzoNobel en zijn grootste aandeelhouder, Elliott, dan moet het ‘constructief’ zijn geweest. De verf- en chemiegigant en de roemruchte activistische belegger vochten de afgelopen maanden een bittere machtsstrijd uit. ...... Maar een blik op de afspraken verraadt dat eerder sprake is van een strategisch staakt-het-vuren dan van duurzame vrede. Een standstill noemen Akzo en Elliott het pact dan ook, een begrip dat minder vrijblijvend is dan het klinkt. Want een standstill-overeenkomst is niets anders dan een onderhandelingsresultaat. Het is een juridisch dichtgetimmerd document waarin precies staat wat de betrokken partijen gedurende een afgebakende periode – drie maanden in dit geval – wel en niet mogen, inclusief sancties op overtredingen.'
   Bron: NRC - 17-08-2017.


 2. Een overeenkomst waarbij een kredietverstrekker, hangende onderhandelingen over een aanpassing van de leningsvoorwaarden, tijdelijk afziet van het recht op rente en/of aflossing.
Ad 1, zie ook: overname, doelonderneming, vijandige overname. Vergelijk: bedenkpauze (overname). Ad 2, zie ook: lening, modaliteiten van een lening, rente, aflossing.Mail dit begrip Tip anderen

 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter S.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet