dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Thema's | Adverteren | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
OSF
 Vandaag 23-06-2018
18644 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2AFM-mannetje
3Dogs of the Dow
4ouwe jongens krentenbroo...
5excasso
6out-of-pocket kosten
7debt service coverage ra...
8inkomen
9generatie Y
10hypotheekrenteaftrek
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
22-06Tobin's Q
21-06Dow Jones Industrial A...
20-06neutrale rente
19-06micropensioen
19-06kruimelpensioen
19-06minipensioen
18-06tweedehands markt
18-06viaticale regelingen
18-06tweedehands levensverz...
16-06ruling
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

Autoriteit Persoonsgegevens


Voorheen: College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).
Nederlandse 'privacy waakhond'. Per 1 januari 2016 is het 'College Bescherming Persoonsgegevens' (CBP) van naam veranderd, en wel in 'Autoriteit Persoonsgegevens'. Houdt tot mei 2018 toezicht op de naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Na die datum wordt dat de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

De aanleiding werd gevormd door belangrijke wijzigingen van de Wbp per die datum. De Autoriteit Persoonsgegevens kan direct boetes opleggen als organisaties de Wbp overtreden. Daarnaast geldt vanaf 1 januari de meldplicht datalekken.
Internet: autoriteitpersoonsgegevens.nl.


Zie ook: zelfstandig bestuursorgaan, quango, Wet bescherming persoonsgegevens, Algemene verordening gegevensbescherming, Big Data, datamining, datalek, Wet meldplicht datalekken, General Data Protection Regulation, Algemene verordening gegevensbescherming, data protection officer.



Mail dit begrip Tip anderen





 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter A.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Adverteren | Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet