dfbonline
 
Home | Begrippen A-Z | Thema's | Adverteren | Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Trefwoord: 

Begrip van de Dag
Abonneer u op de Begrip van de Dag feed (gratis)
Volg ons op Twitter
Bond voor Belastingbetalers
 Vandaag 17-01-2018
18242 begrippen & definities
 Meest opgevraagde begrippen
1International Bank Accou...
2Dogs of the Dow
3AFM-mannetje
4ouwe jongens krentenbroo...
5excasso
6inkomen
7out-of-pocket kosten
8hypotheekrenteaftrek
9generatie Y
10debt service coverage ra...
Meer >>
 Thema's
Meer >>
 Recent verbeterd
17-01Trump: "1 jaar POTUS"
17-01Group of Thirty
17-01gig economy
17-01Bond voor Belastingbet...
16-01Nieuw & Actueel 2017
16-01Britse pond
16-01griezelmunt
15-01Blue Monday
15-01kick back
15-01rebate
Meer >>
 Suggesties
Mist u een begrip? Suggesties?
Stuur ons dan een e-mail.

Autoriteit Persoonsgegevens


Voorheen: College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).
Nederlandse 'privacy waakhond'. Per 1 januari 2016 is het 'College Bescherming Persoonsgegevens' (CBP) van naam veranderd, en wel in 'Autoriteit Persoonsgegevens'. Houdt tot mei 2018 toezicht op de naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Na die datum wordt dat de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

De aanleiding werd gevormd door belangrijke wijzigingen van de Wbp per die datum. De Autoriteit Persoonsgegevens kan direct boetes opleggen als organisaties de Wbp overtreden. Daarnaast geldt vanaf 1 januari de meldplicht datalekken.
Internet: autoriteitpersoonsgegevens.nl.


Zie ook: zelfstandig bestuursorgaan, quango, Wet bescherming persoonsgegevens, Algemene verordening gegevensbescherming, Big Data, datamining, datalek, Wet meldplicht datalekken, General Data Protection Regulation, Algemene verordening gegevensbescherming, data protection officer.



Mail dit begrip Tip anderen





 Voorgaand begrip:
Alle begrippen
Letter A.
Volgend begrip:
 

Home | Voeg begrippenlijst toe aan eigen site | Suggesties | Licenties
Adverteren | Over dfbonline.nl | Voorwaarden | Privacybeleid | Colofon | Sitemap | Contact
compleet